Curtea de Apel menține arestul pentru un medic al Institutului Mamei și Copilului

  • 09 August 2018 17:49
Curtea de Apel menține arestul pentru un medic al Institutului Mamei și Copilului

Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă în privința unui medic reținut în cadrul dosarului Tomograf 2. Astfel, medicul rămâne în izolatorul CNA pentru 30 de zile, informează ofițerul de presă al instituției, Angela Starinschi.

Curtea de Apel urmează să se pronunțe luni, 13 august, ora 13.00, asupra măsurii preventive aplicate șefului Secției radiologie și imagistică de la Institutul Mamei și Copilului, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile conform deciziei instanței de fond. Procurorii au contestat decizia primei instanțe, solicitând arestarea preventivă a șefului secției, cu deținere în izolatorul CNA. Alți doi medici vizați în dosar, medici rezidenți, sunt cercetați în stare de libertate.

În total, patru medici din cadrul secției respective, inclusiv șeful acesteia, sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție prin care estorcau bani de la pacienții care veneau fără programare prealabilă. În cadrul cauzei penale, au fost identificate zeci de cazuri de transmitere a banilor de către pacienți angajaților secției. La rândul lor, angajații transmiteau sumele acumulate șefului nemijlocit, iar cel din urmă șefului de secție. Aproape 1,5 milioane de lei au fost ridicați în urma perchezițiilor desfășurate pe 2 august în cadrul acestui dosar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău