Curtea de Apel de la Comrat a anulat legea Adunării Populare prin care se permitea utilizarea panglicii bicolore, negru-oranj, pe teritoriul Găgăuziei

  • 05 Mai 13:46
Curtea de Apel de la Comrat a anulat legea Adunării Populare prin care se permitea utilizarea panglicii bicolore, negru-oranj, pe teritoriul Găgăuziei

Curtea de Apel de la Comrat a anulat astăzi legea Adunării Populare prin care se permitea utilizarea panglicii bicolore, negru-oranj, pe teritoriul Găgăuziei.

Legea a fost adoptată de forul decizional în pofida faptului că  la finele lui aprilie, Parlamentul Republicii Moldova a interzis acest simbol, de rând cu însemnele Z și V, asociate cu agresiunea rusă în Ucraina.

Decizia Adunării Populare a Găgăuziei prin care se permite purtarea și păstrarea bandei bicolore negru-portocaliu pe teritoriul Găgăuziei conține toate aparențele unui act ilegal, declara atunci ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de 15 zile.

Începând din 20 aprilie, cei care vor purta pe teritoriul R. Moldova panglica negru-oranj, numită și panglica „Sfântul Gheorghe” sau însemnele „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, riscă amenzi de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore.

Persoanele juridice și cu funcții publice riscă amenzi de la 9 mii până la 18 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
5
Tue
1
Wed
-1
Arhivă Radio Chișinău