Curtea de Apel Chișinău respinge cererea lui Dorin Chirtoacă

  • 19 August 2016 12:29
Curtea de Apel Chișinău respinge cererea lui Dorin Chirtoacă

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea de recuzare a judecătoarei Ana Panov, înaintată de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul procesului referitor la organizarea unui referendum de demitere a edilului din funcție.

Primarul a atacat cu recurs decizia Judecătoriei Centru de înregistrare a grupului de inițiativă care urmează să adune semnături în favoarea organizării referendumului.

La ședința de joi, 18 , avocații edilului au cerut recuzarea unui judecător. Aceste acțiuni au fost calificate de membrii grupului de inițiativă ca având scopul de a tergiversa procesul, pentru a fi întârziată începerea colectării semnăturilor, care poate începe numai după ce decizia privind înregistrarea grupului de inițiativă va rămâne definitivă. După aceasta, Comisia Electorală Centrală va elibera liste de prescripție pentru colectarea semnăturilor.

Pentru ca referendumul să aibă loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, la 30 octombrie, semnăturile ar urma să fie colectate până la 15 septembrie.

Pentru organizarea referendumului este nevoie de 65 de mii de semnături, iar dacă acestea nu vor fi adunate în termenul stabilit, scrutinul va putea fi organizat numai la 120 de zile după alegerile prezidențiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău