Curtea de Apel Cahul a numit data primei ședințe de judecată în dosarul Șor

  • 16 Februarie 2018 14:19
Curtea de Apel Cahul a numit data primei ședințe de judecată în dosarul Șor

Prima ședință de judecată în dosarul Șor la Curtea de Apel Cahul va avea loc abia peste o lună și jumătate, 2 aprilie 2018. Magistrații pe masa cărora a ajuns cauza penală de escrocherie și spălare de bani pe numele primarului de Orhei sunt Evghenii Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă.

Dosarul a fost transmis în gestiunea celor trei după ce președintele CA Chișinău, Ion Pleșca, a invocat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) că în instanța pe care o conduce, care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru a examina cauza, amintește Ziarul de Gardă.

Spre deosebire de CA Chișinău, la Cahul există doar un singur colegiu, format din două complete de judecători, care examinează atât cauze penale, cât și civile, comerciale și de contencios administrativ.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar de și lider al partidului care-i poartă numele, a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Instanța a dispus, însă, ca pedeapsa să fie aplicată doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară. 

Ilan Șor este prima persoană pusă sub acuzare în dosarul fraudei bancare, fiind reținut la 6 mai 2015.

În timp dosarul pe numele acestuia se află abia pe masa instanței de apel, ex-premierul Vladimir Filat și omul de afaceri Veaceslav Platon, deși au fost puși sub acuzare mai târziu, au fost deja condamnați la închisoare și plasați după gratii pentru nouă și, respectiv, doisprezece ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău