Curtea Constituțională s-a pronunțat pe cazul Alexandr Stoianoglo. Ce a decis instanța

  • 07 Noiembrie 2023 09:32
Curtea Constituțională s-a pronunțat pe cazul Alexandr Stoianoglo. Ce a decis instanța

Curtea Constituțională (CC) a respins cererea de suspendare a acțiunii decretului președintei Maia Sandu prin care a fost demis Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general al Republicii Moldova. Decizia a fost pronunțată de președintele CC, Nicolae Roșca, luni, 6 noiembrie, după ce instituția a fost sesizată de deputații Diana Caraman, Vladimir Voronin, Oleg Reidman, Nicolai Rusol și Constantin Starîș, scrie anticoruptie.md.

Soluția Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare la data adoptării. De altă parte, pe rolul Judecătoriei Chișinău se află și cererea lui Stoianoglo, care a contestat, la rândul său, decretul de demisie în privința sa.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie 2021, într-un dosar de abuz în serviciu, corupție și fals în declarații, ulterior fiind eliberat. În septembrie anul trecut, procurorul de caz a anunțat terminarea urmării penale, în privința fostului procuror suspendat, învinuit pe trei capete de acuzare: abuz în serviciu „săvârșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzare”, corupere pasivă și fals în declarații”. Alexandr Stoianoglo respinge toate acuzațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău