Curtea Constituțională: Obligația de a nu părăsi țara sau localitatea, impusă de oamenii legii, trebuie să fie limitată în timp

  • 03 Iulie 2018 16:24
Curtea Constituțională: Obligația de a nu părăsi țara sau localitatea, impusă de oamenii legii, trebuie să fie limitată în timp

Curtea Constituțională a decis că trebuie să existe o limită de timp prevăzută în lege de care procurorii și instanța de judecată ar trebui să țină cont când impun obligația de a nu părăsi țara.

Potrivit unui comunicat al instituției, modul problematic de aplicare a acestei măsuri preventive a fost semnalat Curții de către o persoană care este parte a unui dosar aflat pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Din cauza acestei imprecizii în lege, acestei persoane i-a fost prelungită de 10 ori interdicția de părăsire a țării. Prin urmare, cetățeanului i-a fost încălcat dreptul prevăzut de Constituție privind libertatea circulației.

Așadar, ca urmare a acestei hotărâri a Curții, în 3 luni autoritățile trebuie să vină în Parlament cu modificările necesare, astfel încât dreptul la libertatea circulației prevăzut de Constituție să fie respectat, iar omisiunea duratei maxime a acestei măsuri să fie remediată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău