Curtea Constituțională examinează sesizarea privind interimatul funcției de președinte al R.Moldova

  • 24 Septembrie 2018 08:07
Curtea Constituțională examinează sesizarea privind interimatul funcției de președinte al R.Moldova

Curtea Constituțională examinează sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova.

Amintim că  un grup de deputați ai Partidului Democrat a depus vineri, 21 septembrie, o sesizare la Curtea Constituțională pentru suspendarea temporară a lui Igor Dodon, după ce acesta a refuzat de două ori să semneze decretul de numire în funcția de miniștri a candidaților Silvia Radu, la Sănătate, și Nicolae Ciubuc, la Agricultură.

Deputatul Sergiu Sârbu a declarat că a fost solicitată examinarea de urgență a sesizării. El a comunicat pentru IPN că în această săptămână am putea avea un președinte interimar care va semna decretele de numire în funcție a celor doi miniștri propuși de PD.

Anterior, Curtea Constituțională a mai pronunțat hotărâri care justifică instituirea interimatului pentru semnarea decretelor de numire în funcție a unor membri ai Guvernului. Decretele de respective au fost semnate de președintele Parlamentului Andrian Candu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău