Curtea Constituțională a suspendat astăzi acțiunea hotărârii de Parlament prin care a fost anulată așa-zisa ”lege a miliardului”

  • 22 Decembrie 2020 16:46
Curtea Constituțională a suspendat astăzi acțiunea hotărârii de Parlament prin care a fost anulată așa-zisa ”lege a miliardului”

Curtea Constituțională a suspendat astăzi acțiunea hotărârii de Parlament prin care a fost anulată așa-zisa ”lege a miliardului”, la solicitarea deputaților „Pro Moldova” Andrian Candu și Vladimir Cebotari.

Autorii sesizării au invocat faptul că în cazul care acțiunea legii contestate nu va fi suspendată ea ar produce efecte negative asupra securității economice și financiare, ar compromite grav relațiile cu FMI și perspectivele viitoare de finanțare a R. Moldova. 

Totodată, Curtea a respins cererea de suspendare a acțiunii Legii cu privire la funcționarea limbilor, depusă de deputații Dinu Plîngău și Maria Ciobanu de la Platforma DA. La fel, magistrații constituționali au respins o solicitare de suspendare a acțiunii Legii care se referă la amendamentele ce vor permite funcționarea farmaciilor mobile, depusă de deputatul Platformei DA Liviu Vovc.

Curtea amintește că rațiunea măsurii suspendării acțiunii unor acte normative contestate constă în evitarea unor prejudicii și consecințe negative iminente. Curtea argumentează că primul act contestat va intra în vigoare la o lună de la publicarea în Monitorul Oficial, iar cel de-al doilea – în termen de trei luni. Astfel, potrivit Curții, în ambele cazuri, nu există un ”risc iminent” al aplicării legilor contestate. OK

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău