Curtea Constituțională a decis suspendarea legii cu privire la Stadionul Republican

  • 08 Decembrie 2020 19:00
Curtea Constituțională a decis suspendarea legii cu privire la Stadionul Republican

Curtea Constituțională a anunțat astăzi că a suspendat, până la examinarea cauzei, legea cu privire la trecerea Stadionului Republican în proprietatea statului, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, judecătorii Curții Constituționale au oprit procesul care prevedea restituirea terenului Stadionului Republican în proprietatea statului și abrogarea decizie de transmitere a terenului în proprietatea Statelor Unite pentru construcția reprezentanței diplomatice a acestui stat.

În anunțul publicat de Curte se arată că „suspendarea acțiunii Legii contestate, pentru a verifica, pe baza unor indicii rezonabile, existența unor acorduri bilaterale încheiate de Guvernul Republicii Moldova cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, în legătură cu transmiterea terenului pe care se găsește, actualmente, Stadionul Republican, în proprietatea Statelor Unite ale Americii, pentru construirea pe acesta a edificiului unei ambasade, potrivit Legii nr. 151 din 4 octombrie 2018, abrogată prin Legea contestată. Cu privire la domeniul afectat de Legea contestată, Curtea reține că soluția suspendării este necesară pentru a evita prejudiciile și consecințele negative iminente pentru ordinea constituțională”.

Contestarea legii a fost depusă la Curtea Constituțională de deputații Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău