Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate și a validat mandatele de deputat

  • 23 Iulie 2021 12:07
Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate și a validat mandatele de deputat

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate și a validat mandatele de deputați ale celor trei formațiuni care au acces în Legislativ. Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor. Curtea nu a constatat încălcări majore care ar fi influențat rezultatele alegerilor.

La ședința Curții, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a prezentat raportul privind desfășurarea scrutinului. 

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Șor, Sergiu Litvinenco și, respectiv, Dumitru Cazac, au menționat unele nereguli care țin inclusiv de imperfecțiunea cadrului legislativ, dar au solicitat confirmarea rezultatelor alegerilor. Totodată, Curtea a respins ca nefondată contestația Partidului Noua Opțiune Istorică, formațiune care a obținut mai puțin de 200 de voturi, care a cerut să fie declarată nulitatea alegerilor. Reprezentanții altor concurenți electorali nu au fost prezenți la ședință. 

Amintim că în conformitate cu rezultatele scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie, PAS a obținut 63 din cele 101 mandate de deputat, Blocul comuniștilor și socialiștilor - 32 de mandate, iar Partidul Șor – 6.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău