Cursuri gratuite de limba română pentru asistenții sociali din Găgăuzia

  • 26 Martie 2014 13:02
Cursuri gratuite de limba română pentru asistenții sociali din Găgăuzia

O sută de asistenți sociali, majoritatea din regiunea găgăuză, vor putea beneficia de cursuri gratuite de studiere a limbii române la distanță.

Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova, care dezvoltă programe de studiere a limbii române de mai bine de opt ani, a semnat miercuri, 26 martie, un contract de grant în valoare de 180 de mii de lei cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare.  

Proiectul de instruire lingvistică a asistenților sociali, este unul pilot, va demara luna viitoare și are drept scop integrarea culturală și socio-profesională a reprezentanților minorităților etnice din Republica Moldova, după cum a declarat directorul ANTEM, Lucia Cucu.

Acesta este primul program avansat de instruire demarat de ANTEM. La final, cursanții vor fi evaluați și vor primi o diplomă care să certifice cunoștințele de limbă română, acumulate. Șeful biroului Agenției Austriece pentru Dezvoltare, Gerard Schaumberger, a subliniat importanța acestui proiect.

”Acest proiect va contribui la imbunătățirea comunicării între persoanele aparținând diferitor minorități naționale din Republica Moldova. ANTE se concentrează pe asistența socială, domeniu care se axează pe incluziunea categoriilor vulnerabile ale populației” a declarat Gerard Schaumberger.

În cei opt ani de activitate, ANTEM a desfășurat programe de instruire tradițională pentru un număr de 2.500 de alolingvi din diferite localități ale Republicii Moldova. Alte peste 400 de persoane au învățat româna la distanță, în cadrul unui program lansat în 2012.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău