Cursuri gratuite de limbă română destinate organizațiilor societății civile din stânga Nistrului, cu sprijinul UE și PNUD

  • 27 Iulie 2023 16:18
Cursuri gratuite de limbă română destinate organizațiilor societății civile din stânga Nistrului, cu sprijinul UE și PNUD

Douăzeci și cinci de reprezentanți ai societății civile din stânga Nistrului au beneficiat de cursul de limbă română în regim intensiv, cu sprijinul Uniunii Europene și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite MOLDPRES.

Organizatorii cursurilor de limbă română nu s-au limitat doar la rețeta clasică de predare. Le-au oferit cursanților și alternative cum ar fi: lecții online, reuniuni tematice, ateliere de discuții la cafea în afara orelor de clasă, axate pe diverse subiecte – istorie, tradiții și obiceiuri. De asemenea, toate instruirile au fost completate și de un glosar de termeni în limba română. 

„La final de curs avem 25 de persoane care au învățat româna de la zero și până la nivelul B1 inclusiv, după standardele europene de învățare a limbii străine. Cursurile de română sunt despre posibilități și oportunități”, afirmă Tatiana Yaskova, președintele Agenției pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol.

„Rolul limbii române în managementul proiectelor a crescut și e bine să ne înțelegem partenerii de pe malul drept. Cred că aceste cursuri vor face ca parteneriatele dintre organizațiile celor două maluri să fie mai consolidate și mai multe, iar liderii vor putea participa la evenimente comune nu doar în Republica Moldova, ci și în România”, spune Roman Sandu, expert la Asociația Antreprenorilor Sociali.

Cei 25 de cursanți au fost parte a unui proiect pilot prin care cei interesați de studierea limbii române au reușit să depășească barierele lingvistice de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău