Cumnatul lui Igor Dodon scapă de penitenciar. Vor contesta sau nu procurorii decizia judecătorilor

  • 09 Septembrie 2022 18:34
Cumnatul lui Igor Dodon scapă de penitenciar. Vor contesta sau nu procurorii decizia judecătorilor

Complicele ex-președintelui Republicii Moldova în dosarul de îmbogățire ilicită și spălarea banilor, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu de către magistrați. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au examinat demersul procurorului anticorupție cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile.

În cadrul ședinței s-a examinat și cererea avocatului înaintată în interesele învinuitului cu privire la revocarea sau înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv cu o măsură mai blândă, transmite anticoruptie.md.

Deși procurorul anticorupție a prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării complicelui vizat în arest preventiv, totuși magistrații au dispus înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv aplicată în privința acestuia în arest la domiciliu, cu prelungirea măsurii pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupție consideră încheierea instanței ca fiind neîntemeiată, urmând să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 3 zile.

Cumnatul ex-președintelui, Petru Merineanu, a fost reținut și plasat în Penitenciarul nr. 13 în data de 24 mai. În timpul perchezițiilor la casa lui Igor Dodon, Petru Merineanu a încercat să înghită o recipisă. Aceasta prevedea procurarea a trei imobile și a unei stații cu tot cu ambarcațiuni, în sumă totală de 700.000 de mii de euro în satul Molovata, raionul Dubăsari. Procurorii consideră că bunurile au fost procurate din banii fostului șef al statului și aparțineau de facto familiei Dodon.

Recipisa a fost semnată de către omul de afaceri Anatolie Grecu pentru Merineanu, dar în document se mai menționează și numele președintelui întreprinderii Daac-Hermes, Vasile Chirtoca.

Documentul prevede transmiterea, în trei tranșe, a trei imobile, bărci și utilaj pentru funcționare și deservire. În prima tranșă era prevăzută suma de 350.000 de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Thu
4
Fri
6
Sat
12
Sun
9
Mon
5
Arhivă Radio Chișinău