Cum vor reveni la ore elevii școlilor românești din regiunea transnistreană

  • 07 August 2020 14:37
Cum vor reveni la ore elevii școlilor românești din regiunea transnistreană

Grupul de lucru sectorial în domeniul educației s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință, principalele subiecte abordate de Chișinău s-au axat pe organizarea procesului educațional în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană în condiții pandemice.

Potrivit infoprut.ro, reprezentanții Chișinăului au insistat asupra asigurării liberei circulații a celor 1500 de elevi și  400 de cadre didactice din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, precum și a mijloacelor de transport  ce aparțin acestora.

Potrivit reprezentanților Chișinăului, decizia protocolară din 2017 instituie mecanismul ce asigură dreptul la libera circulație, care trebuie respectat necondiționat de către partea transnistreană. În acest sens, s-a insistat pe posibilitatea de a circula în baza carnetului de elev și a legitimației de serviciu și s-a pus accent pe inadmisibilitatea prenotificării, ori a altor mecanisme solicitate de către partea transnistreană, sub pretextul pandemiei. Tiraspolul s-a angajat în asigurarea liberei circulații.

O altă solicitare înaintată de către Chișinău se referă la admiterea ambulanțelor în stânga Nistrului pentru prestarea asistenței medicale urgente elevilor și cadrelor didactice din școlile cu predare în limba română.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău