Cum și unde va fi condus pe ultimul drum Alain Delon. „Vreau să fiu înmormântat printre câinii mei”, spunea actorul

  • 19 August 21:00
Cum și unde va fi condus pe ultimul drum Alain Delon. „Vreau să fiu înmormântat printre câinii mei”, spunea actorul

Actorul francez Alain Delon, care a decedat duminică, 18 august, la vârsta de 88 de ani, va fi înmormântat la mijlocul săptămânii la Douchy (Loiret), unde a trăit aproape o jumătate de secol, în cea mai strictă intimitate, conform dorinței sale, anunță BFMTV, citat de news.ro.

Actorul a cerut înainte de moartea sa înmormântarea să nu fie un omagiu național și se opunea oricărei ceremonii de acest gen. Totuși, potrivit informațiilor BFM TV, o ceremonie mai puțin solemnă, care ar permite publicului să îi aducă un ultim omagiu, este luată în considerare la o dată ulterioară.

Alain Delon a deținut domeniul Brûlerie din Douchy din 1971, când s-a mutat acolo împreună cu Mireille Darc. În acest mic sat din Gâtinais, cu 1.373 de locuitori, toată lumea l-a văzut pe actor.

Construit în timpul Primului Imperiu francez și transformat apoi în centru de vacanță în anii 1950, Château de La Brûlerie a „ars” apoi, potrivit primarului Abel Martin. „Alain Delon a demolat castelul pentru a-și construi actuala proprietate”, spune el.

Păstrând doar dependințele, cuplul Delon-Darc a creat un lac pe locul castelului, în mijlocul unui parc gigantic de câteva zeci de hectare înconjurat de ziduri înalte. În interior, Alain Delon a păstrat totul simplu, singurul lucru care se știa în sat era că a construit acolo o sală de cinema.

Deși s-a mutat în Elveția în anii ’80, actorul s-a stabilit din nou acolo împreună cu Rosalie van Breemen, mama celor mai mici doi copii ai săi. Anouchka și Alain-Fabien s-au născut la Gien (Loiret) în anii 1990.

În această casă în care s-a refugiat din iulie 2023 „s-a stins în pace” duminică dimineața, potrivit unui mesaj trimis AFP de cei trei copii ai săi.

De la anunțul morții sale, fanii actorului s-au adunat la Douchy pentru a-i aduce un ultim omagiu. Duminică, zeci de persoane au trecut pe la una dintre intrările domeniului, situat în mijlocul acestei păduri din Loiret, pentru a depune flori, lumânări, DVD-uri sau pur și simplu pentru a-i aduce un ultim omagiu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
21
Sun
18
Mon
18
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău