Cum se va numi partidul Platformei DA

  • 11 Decembrie 2015 08:24
Cum se va numi partidul Platformei DA

Partidul Forța Poporului va desfășura în această duminică, 13 decembrie, Congresul Extraordinar al formațiunii.

Într-un comunicat de presă remis de PFP se menționează că în cadrului forului vor fi luate decizii importante pe marginea sprijinului politic acordat Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” în efortul mișcării protestatare de a se implica plenar în procesele politice din perspectiva eventualelor alegeri anticipate, transmite IPN.

Congresul va examina darea de seama a președintelui PFP referitoare la activitatea formațiunii în condițiile agravării situației social-economice din țară și acutizării crizei politice. De asemenea, participanții la lucrările forului superior vor lua parte la dezbaterile pe marginea situației actuale din Republica Moldova din perspectiva consolidării forțelor anti-oligarhice și proeuropene, vor discuta propunerile referitoare la strategia formațiunii la etapa actuală a dezvoltării țarii.

Congresul va alege noua conducere a partidului, precum și va modifica componența organelor colegiale supreme – Consiliul Politic Național și Biroul Politic Permanent.

Congresul Extraordinar al Partidului Forța Poporului este programat pentru ora 11.00 și urmează să se desfășoare la Casa Sindicatelor de pe strada 31 August 1989, 129.

Liderii Platformei DA au declarat anterior că va fi aleasă una din două căi pentru constituirea noii formațiuni politice văzută ca alternativă clasei politice de la guvernare: crearea unui partid nou sau preluarea unui partid necompromis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău