Cum se redeschid școlile din lume. State în care elevii rămân acasă și țări cu puține restricții

  • 29 August 2020 12:43
Cum se redeschid școlile din lume. State în care elevii rămân acasă și țări cu puține restricții

ONU afirmă că reîntoarcerea copiilor la școală este o urgență, după luni de restricții impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Însă având în vedere că virusul încă face ravagii în părți din Statele Unite iar incidența infectărilor crește în state precum Coreea de Sud, Franța, Spania și Marea Britanie, autoritățile medicale îndeamnă la prudență. Guvernele adoptă diferite strategii pentru noul an școlar, în funcție de câte infecții se înregistrează, starea sistemelor de sănătate publică și considerente politice, potrivit Associated Press, preluat de Digi24.ro

Statele Unite

În SUA, unde sistemul de educație de la grădiniță la clasa a XII-a este în mare parte responsabilitatea statelor și a districtelor locale școlare, președintele Donald Trump și secretarul pe Educație au cerut școlilor să se redeschidă pentru orele cu prezența fizică a elevilor. Însă a existat o dezbatere publică aprinsă privind decizia de a trimite elevii înapoi în clase, în special în comunitățile cu multe cazuri noi pe zi. Astfel încât planurile de redeschidere variază la nivelul țării.

Marea parte a celor mai mari districte urbane încep anul de la distanță, după o creștere accentuată a cazurilor de infectare. Însă alte districte plănuiesc să ofere ore față în față în cel puțin o parte o timpului. Unele au fost nevoite să instituie carantina în săli de clasă sau să închidă școli întregi, din cauza răspândii infecțiilor de COVID-19.

Africa

Doar șase state africane și-au redeschis complet școlile.

În Africa de Sud, elevii fiecărei clase au început să se reîntoarcă pe rând la ore săptămâna aceasta. Este a doua oară când școlile se redeschid, după ce prima încercare a dus la noi infectări și închiderea unor unități. Pe măsură ce cazurile noi de COVID-19 scad, guvernul a spus că toate clasele ar trebui să se întoarcă în școli până luni. Guvernul sud-african le-a permis părinților care nu vor să-și ducă copiii înapoi la școală să aplice pentru școlirea de la domiciliu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău