Cum să deosebești orezul „din plastic” de cel natural
-
20 Octombrie 2017 10:05
De ceva timp tot auzim de mâncare nesănătoasă, adesea importată din China, care este fabricată din plastic sau din alte materiale sintetice. O privire aruncată în grabă asupra produsului nu este suficientă pentru a face diferența, pentru că acestea sunt aduse la forma și culoarea celor naturale, ceea ce le face și mai greu de identificat.
Vestea și mai proastă este că aceste alimente sintetice au intrat și pe piața românească, reprezentând o adevărată amenințare asupra sănătății consumatorilor.
Cele mai des falsificate sunt creveții, ciocolata și orezul. Dintre aceste alimente "false", cel mai periculos este orezul de plastic, care nu numai că nu este sănătos, dar este toxic de-a dreptul. Acest orez este făcut din cartofi, cartofi dulci, rășină sintetică sau plastic. Mix-ul acestor ingrediente formează grăunțe asemănătoare cu cele de orez.
Consumul unei porții de astfel de orez este echivalentă cu consumul unei pungi de plastic, de aceea, înainte de a-l consuma, este imperios necesar să verificați calitatea acestuia.
Iată câteva metode de verificare a calității orezului, care vă vor feri de situația de a consuma orez din plastic:
1. Testul în piuliță
Dacă veți pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.
2. Testul cu foc
Aprindeți orezul cu un chibrit. Orezul fals se va aprinde îndată și va mirosi a plastic ars.
3. Testul cu apă
Adăugați o lingură de orez într-un vas cu apă rece și amestecați foarte bine. Dacă orezul se va așeza la fund peste puțin timp, atunci orezul este natural. Dacă boabele de orez vor pluti deasupra apei, atunci trebuie să știțti că ați cumpărat orez din plastic.
4. Testul "cipercii"
În cazul în care doriți să aflați dacă orezul deja preparat este sigur, puneți puțin orez într-un vas închis ermetic și la loc cald. Peste câteva zile pe orezul natural va apărea mucegai, iar orezul fals va fi ca în prima zi.
De asemenea, nu mâncați orezul pe care l-ați gătit dacă pe suprafața oalei găsiți un strat subțire de substanță vâscoasă.
Sursa: antenasatelor.ro