Cum contribuie R.Moldova la „pacificarea Libiei” (Mold-street)

  • 13 Ianuarie 2020 12:18
Cum contribuie R.Moldova la „pacificarea Libiei” (Mold-street) Mold-street.com

Deși Republica Moldova nu poate influența direct și nici nu participă la operațiunile de pacificare din Libia, care din 2011 este cuprinsă de un război civil sângeros, anumite persoane și companii își aduc „contribuția” zi de zi, ani în șir, informează Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, este adevărat că aportul lor ridică mari semne de întrebare. E vorba de activitatea unor companii aeriene înregistrate în Republica Moldova, dar controlate de afaceriști cu conexiuni în regiunea separatistă și Rusia și care, practic, sunt unii dintre principalii transportatori de echipamente și militari în Libia.

E cazul Aerotranscargo SRL, o companie din Moldova, cu un capital de jumătate de milion de lei, fondată în august 2011 de Mihail Șcemeliov (40%) și Serghei Dudco (40%), ambii din Tiraspol, Mihail Eganov din Chișinău (10%) și Anatolii Reabchin (10%), născut în Germania, dar cu domiciliul în Moldova.

Aerotranscargo SRL deține 4 avioane Boeing 747-400 (F) cargo (doar trei avioane zboară) și în ultimii ani a fost extrem de activă pe piața serviciilor de transport aerian, efectuând numeroase transporturi și în Libia.

Citți integral materialul pe Mold-street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău