Cum respectă deputații regulile circulației rutiere (Mold-street.com)

  • 29 Octombrie 2019 09:03
Cum respectă deputații regulile circulației rutiere (Mold-street.com)

Un raport de audit al Curții de Conturi relevă că anual se înregistrează zeci de încălcări ale regulamentului circulației rutiere comise de către deputați, fără a fi întocmite procesele-verbale și aplicate sancțiunile de rigoare, scrie Mold-street.

Potrivit Curții de Conturi, în anul 2017 au fost înregistrate 89 de rapoarte ale agenților constatatori, întocmite în privința deputaților din legislatura 2014 - 2018, care nu s-au finalizat cu întocmirea proceselor-verbale și aplicarea sancțiunilor de rigoare.

Același raport relevă că în 2018 nu au fost întocmite procese-verbale de contravenție în baza a 57 de rapoarte ale agenților constatatori emise pentru încălcarea regulilor circulației rutiere de către deputați.

Pe lângă deputații din Parlament și alți funcționari din instituții de stat au încălcat Codul rutier și nu au fost sancționați.

Fără o finalitate au rămas peste 200 de constatări ale încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere comise de angajați ai Cancelariei de Stat, Secretariatului Parlamentului, Procuraturii Generale, CNA, MAI și Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Sursa:Mold-street.com 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău