Cum poți preveni cancerul de col uterin

  • 11 Februarie 2013 10:36
Cum poți preveni cancerul de col uterin

În Republica Moldova, zilnic o femeie este depistată cu cancer de col uterin, iar în fiecare a doua zi o femeie își pierde viața din cauza acestei maladii.

În fiecare al șaselea caz, cancerul de col uterin este depistat în stadii avansate, tocmai de accea această maladie ocupă locul doi printre cauzele de deces în rândul populației feminine. Semenele bolii apar prea târziu, când prea puține se mai pot face.

De aceea este foarte important ca fiecare persoană să înțeleagă cât de important e să-și facă examenele medicale la timp. În scopul depistării precoce a cancerului și a formelor precanceroase, în anii 2011 – 2012 în Moldova s-a organizat primul program de screening național. Circa 43000 de femei au trecut examenul citologic în cadrul acestui program.

Mai multe detalii despre ceea ce este un screening național și cum puteți dumneavoastră benificia de acest examen aflăm de la doamna Lilia Onea, Șefă serviciu de informare și comunicare cu mass-media în cadrul Casei Naționale de Asigurări în Medicină, invitată, vineri, în Familia Diminescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău