Cum explică reprezentanții IGP suspendarea din funcție a polițiștilor care au declarat că susțin Guvernul Sandu

  • 12 Iunie 2019 11:29
Cum explică reprezentanții IGP suspendarea din funcție a polițiștilor care au declarat că susțin Guvernul Sandu

Reprezentanții Inspectoratului General de Poliție (IGP) vine cu o reacție după ce sediul Inspectoratului Național de Investigații (INI) a fost împânzit de mascați și mai mulți angajați ai acestei instituții au fost suspendați din funcție după ce și-au manifestat susținerea față de Guvernul Sandu.

Astfel, IGP comunică despr efaptul că angajații respectivi au încălcat jurământul polițistului deoarece și-au exprimat public viziunile politice. De asemenea conducerea Inspectoratului susține că la sediul INI nu au avut loc percheziții, iar intervenția polițiștilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea.

„Reieșind din faptul că această subdiviziune dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție, a fost necesară intervenția polițiștilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor,  dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public. Aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune a IGP și au loc în cadrul unei anchete de serviciu”, se mai arată în comunicatul IGP. 

Astfel, IGP mai menționează că celor care au încercat astăzi să obstrucționeze activitatea poliției le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni.

Menționăm că ministrul de Interne, în cadrul Guvernului condus de Maia Sandu, Andrei Năstase nu a fost lăsat să intre în clădirea INI și a declarat că nu va interveni mai mult pentru ca situația să nu escaladeze. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
15
Ploaie ușoară
Umiditate:67 %
Vint:5,7 m/s
Mon
11
Tue
11
Wed
13
Thu
16
Fri
20

Curs oficial BNM 31 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău