Cum comentează Kremlinul zvonurile despre un nou val al mobilizării „parțiale”

  • 09 Ianuarie 2023 13:40
Cum comentează Kremlinul zvonurile despre un nou val al mobilizării „parțiale”

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat zvonurile despre declanșarea unui nou val al mobilizării în Rusia, oficialul de la Moscova afirmând că acestora nu trebuie să li se acorde importanță, relatează TASS.

Întrebat despre acest subiect în timpul conferinței sale zilnice cu presa, Peskov a amintit luni că autoritățile oficiale reprezintă sursa principală de informații, afirmând totodată că nu este necesar să se acorde importanță mesajelor distribuite pe Telegram, cea mai populară aplicație de mesagerie în Rusia, transmite hotnews.ro.

„Nu este nevoie să acordăm o asemenea importanță canalelor Telegram în general. Sursa principală sunt autoritățile oficiale conduse de președintele Federației Ruse. Nu este nevoie să exagerăm importanța canalelor de Telegram”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin cu privire la continuarea mobilizării.

El a mai afirmat că, în ceea ce privește „mobilizarea parțială” decretată de Putin pe 21 septembrie, „totul a fost spus de multe ori” de către autoritățile oficiale.

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a declarat pe 28 octombrie că mobilizarea s-a încheiat, autoritățile militare încorporându-i pe cei 300.000 de „rezerviști” ce trebuiau chemați la arme potrivit anunțului făcut în septembrie.

Se pregătește Rusia pentru un nou val al mobilizării „parțiale”?

Zvonuri și indicii despre faptul că Rusia ar pregăti un nou val al mobilizării au apărut încă din luna noiembrie în condițiile în care Vladimir Putin nu a semnat un decret oficial care să îi pună capăt, Kremlinul afirmând că acest lucru nu este necesar.

Ulterior au apărut tot mai multe informații că autoritățile ruse pregătesc mobilizarea altor sute de mii de bărbați după ce Putin a aprobat sporirea efectivelor forțelor armate ruse cu 350.000 de persoane pe 21 decembrie.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au susținut vinerea trecută că Rusia urmează să ordone mobilizarea a până la 500.000 de recruți în ianuarie, față de cei 300.000 pe care i-a chemat în octombrie, într-un alt aparent semn că Vladimir Putin nu are intenția de a pune capăt războiului.

Vadim Skibițki, șef adjunct al agenției de informații militare a Ucrainei, a declarat că Ucraina crede că recruții vor fi implicați într-un șir de ofensive rusești în primăvară și vară în estul și sudul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău