Cum combatem astenia de primăvară

  • 12 Iulie 2013 11:39
Cum combatem astenia de primăvară

Odată cu ieșirea din iarnă, multe persoane se confruntă cu așa numita astenie de primăvară, caracterizată prin oboseală, somnolență și lipsă de concentrare.

Dacă este neglijată, astenia poate duce la probleme mai grave, chiar și depresii, însă remediile se află la îndemâna tuturor.

Astenia de primăvară nu este o boală, ci doar un semn de epuizare fizică, susțin specialiștii. Aceasta se manifesta prin cefalee, palpitații, nervozitate sau scăderea memoriei. Potrivit psiholgului Inga Rusu, cei care suferă de pe urma acesteia sunt persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Persoanele care simt, însă mai acut această oboseală, ar trebui să se adreseze unui psiholg, pentru a evita agravări precum depresia, a subliniat psihologul Inga Rusu.

Lipsa de vitamine este percepută de oameni ca principala cauză a asteniei de primăvară

Aceste remedii naturale, ca urzica și leurda, pot fi găsite deja în piețele agricole din capital, cu 2-3 lei legătura sau punguța. Aceste plante sunt adevărate izvoare de sănătate, susține una dintre vânzătoare, doamna Elena, care spune că a adus urzica tocmai de la pădure.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău