Cum blugii l-au ajutat pe un practicant de iahting care a căzut peste bord să reziste mai bine de trei ore în apa mării

  • 12 Martie 2019 10:54
Cum blugii l-au ajutat pe un practicant de iahting care a căzut peste bord să reziste mai bine de trei ore în apa mării

Un practicant german de iahting, care a căzut peste bord în apele agitate din proximitatea Noii Zeelande, a dezvăluit că viața i-a fost salvată de pantalonii lui, pe care a reușit să îi transforme într-un dispozitiv improvizat ce l-a ajutat să plutească timp de trei ore, înainte de a fi recuperat de Paza de Coastă locală, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Arne Murke, în vârstă de 30 de ani, naviga cu fratele lui în Tolaga Bay, pe coasta estică a Insulei de Nord din Noua Zeelandă, pe 6 martie, în momentul în care iahtul lor s-a clătinat brusc, aruncându-l în apă.

Nereușind să ajungă la vesta de salvare ce i-a fost aruncată de fratele lui, Arne Murke a fost luat de curenții marini, care l-au transportat foarte repede la o distanță mare de coastă.

"Din fericire, știam să fac un truc cu jeanșii mei", a declarat Arne Murke pentru cotidianul New Zealand Herald. "Dacă nu aveam acei jeanși, nu aș mai fi fost astăzi aici. Ei sunt lucrul care mi-au salvat cu adevărat viața".

Germanul a făcut noduri la capetele jeanșilor, a ridicat pantalonii deasupra apei pentru a capta aer și i-a scufundat imediat sub nivelul apei, captând astfel aerul și improvizând o formă rudimentară de vestă de salvare.

Echipajul unui elicopter ce participa la misiunea de salvare a reușit să îl localizare pe german la aproximativ trei ore și jumătate după ce acesta fusese aruncat peste bord.

Imagini care îl prezintă pe Arne Murke în timp ce plutea în apa mării cu câteva secunde înainte de a fi salvat au început să circule pe internet.

"Au avut noroc că iahtul avea atât stație radio VHF, cât și balize de semnalizare (două) pentru a da alarma", a declarat Chris Henshaw, coordonatorul departamentului de Centrului de Căutare și Salvare din Noua Zeelandă, citat într-un comunicat pe site-ul agenției.

"Fără dispozitive de comunicații corespunzătoare și fără balizele de alarmă, rezultatul ar fi putut fi unul complet diferit", a adăugat el.

Potrivit cotidianului New Zealand Herald, cei doi frați germani, care vizitau Noua Zeelandă în calitate de turiști, s-au angajat să ducă iahtul, al cărui nume este Wahoo, în Brazilia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău