Cum activează astăzi instituțiile medicale

  • 07 Ianuarie 2020 10:45
Cum activează astăzi instituțiile medicale

Instituțiile medicale din Republica Moldova activează în regim obișnuit în perioada sărbătorilor, inclusiv în zilele în care se sărbătorește Crăciunul pe stil vechi.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că medicii și întreg personalul medical vor asigura o vigilență sporită pentru a ajuta oamenii.

Administrația fiecărei instituții medicale va nominaliza personalul de gardă și persoanele responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică, va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău