Cum a reacționat Guvernul la răpirea cetățenilor de către separatiștii de la Tiraspol

  • 12 Octombrie 2020 16:21
Cum a reacționat Guvernul la răpirea cetățenilor de către separatiștii de la Tiraspol

Prim-ministrul Ion Chicu a condus o ședință de lucru în cadrul căreia au fost discutate cazurile de răpire și privare de libertate a celor patru cetățeni moldoveni de către structurile nerecunoscute din regiunea transnistreană.

Potrivit unui comunicat la Executivului, autoritățile au discutat despre ultimele evoluții pe cazurile produse în perioada 7-8 octombrie curent, „inclusiv acțiunile întreprinse în acest sens”.

Reamintim că doar două persoane din cele patru se regăsesc la domiciliul lor din stânga Nistrului.

În data de 9 octombrie curent, în cadrul reuniunii Consiliul Permanent al OSCE de la Viena, Republica Moldova a prezentat situația deteriorării drepturilor omului în legătură cu situațiile recente, iar mai multe state-membre ale organizației au condamnat cu vehemență impedimentele în libera circulație și abuzurile în materia drepturilor fundamentale ale omului.

„Autoritățile competente ale statului depun eforturi pentru soluționarea acestui caz”, asigură reprezentanții Executivului. 

Amintim că unul dintre cei patru cetățeni ai Republicii Moldova răpiți de structurile de forță din regiunea transnistreană, Adrian Glijin, este acuzat de ”trădare de patrie” de autoritățile de la Tiraspol și riscă închisoare de la 12 la 20 ani, informează Asociația Promo-LEX. Acesta a fost plasat de structurile separatiste în arest preventiv pentru 60 de zile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău