Investigație: Cât cheltuie Igor Dodon pe vila de la Condrița (Agora.md)

  • 12 Iulie 2020 15:37
Investigație: Cât cheltuie Igor Dodon pe vila de la Condrița (Agora.md)

La finele lunii mai, Igor Dodon a apărut într-o nouă ediție a emisiunii sale „Președintele Răspunde”. Cu camera video după el, șeful statului a făcut o excursie prin reședința prezidențială de la Condrița. Acesta s-a lăudat cu sere, livadă, grădină, păsări (găini și curcani), și a pomenit beciul în care păstrează conserve de carne.

În luna iunie, AGORA a decis să afle mai multe despre cheltuielile pe aceste obiective, personalul implicat și alte lucrări de pe teritoriul reședinței prezidențiale. Răspunsul s-a lăsat așteptat aproape o lună.

În solicitarea AGORA am întrebat Aparatul Președintelui ce lucrări de reparație sau renovare au avut loc de la începutul mandatului lui Igor Dodon, câți bani s-au cheltuit pentru asta din bugetul de stat sau din alte surse, dar și despre cheltuielile pentru fiecare obiectiv în parte cu care s-a lăudat președintele. 

Răspunsul a venit în aproximativ o lună. Deși documentul datează din 30 iunie, am primit actul abia acum.

Astfel, Aparatul Președintelui a informat redacția noastră că în primii trei ani de mandat ai lui Igor Dodon reședința de la Condrița se afla în gestiunea Guvernului și a ajuns în subordinea Aparatului Președintelui abia în 2019. Așadar, nu am mai aflat costul lucrărilor de renovare sau reparație pentru anii 2016-2018 inclusiv.

Mai multe detalii pe agora.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău