Cum a motivat Colegiul Disciplinar demiterea judecătorului Gheorghe Balan (ZDG)

  • 22 Mai 2018 13:13
Cum a motivat Colegiul Disciplinar demiterea judecătorului Gheorghe Balan (ZDG)

Membrii Colegiului Disciplinar au motivat demiterea din funcție a judecătorului Gheorghe Balan, cunoscut pentru discursurile sale anti-sistem, prin faptul că magistratul ar fi oferit consultații juridice „în public”, ar fi vorbit, tot în public, despre procesele de judecată pe care le-a intentat, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, membrii Colegiului Disciplinar de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii  mai spun că judecătorul a  fost demis și pentru că ar fi fost implicat în activități politice, după ce a asistat, de pe scenă, la un discurs al politicianului Andrei Năstase, pe care l-a și aplaudat.

 „Îmi pare amuzant faptul că aflarea pe scenă cu un om politic sau aplauzele într-un anumit context să fie calificate ca și activitate politică a judecătorului. Excluderea din sistem a unui judecător pentru astfel de fapte seamănă mai mult cu o răzbunare, decât cu un act de justiție”, crede însă, Nicolae Roșca, fostul președinte al Colegiul Disciplinar.

Menționăm că reprezentanții Colegiului Disciplinar susțin că, prin astfel de acțiuni, Gheorghe Balan ar fi încălcat prebederile Legii cu privire la statutul judecătorului stabilește că magistraților. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău