Cum a încercat un șofer să scape de dosarul intentat pentru beție și de ce l-a denunțat pe cel care a promis să-l ajute

  • 26 Iulie 2022 12:26
Cum a încercat un șofer să scape de dosarul intentat pentru beție și de ce l-a denunțat pe cel care a promis să-l ajute

Un bărbat din capitală a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit 1500 de euro mită pentru a mușamaliza un dosar penal intentat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, se arată într-un comunicat al CNA.

Denunțul a fost făcut chiar de șoferul prins băut la volan. Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi promis denunțătorului că-l poate ajuta să scape de răspundere penală pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate alcoolică avansată, susținând că are influență asupra unor anchetatori de la Inspectoratul de Poliție Ialoveni și procurori.

Șoferul era interesat ca dosarul să nu fie transmis în instanța de judecată. Pentru a-șli atinge scopul, acesta i-a dat 1500 de euro unui cunoscut care a promis că-i rezolvă problema. Dosarul a ajuns, în cele din urmă, în instanță și șoferul a solicitat returnarea banilor. Pentru că nu și-a văzut înapoi cei 1500 de euro, șoferul și-a dat „prietenul” pe mâna legii. 

În acest caz a fost pornit un dosar penal pentru trafic de influență, iar urmare a măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA. 

Precizăm că dacă o persoană care a dat mită se autodenunță, nu este atrasă la răspundere penală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,17 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău