Cum a fost văzută ECLIPSA în lume (FOTO)

  • 20 Martie 2015 15:04
Cum a fost văzută ECLIPSA în lume (FOTO)

Prima eclipsă a anului 2015 avut loc la 20 martie și a putut fi observată, parțial și de pe teritoriul Republicii Moldova.

A fost o eclipsă totală de Soare vizibilă de la Polul Nord și parțial observabilă din Europa, nordul Africii și vestul Asiei. Eclipsa a început la ora 10 și 50 de minute( Republica Moldova), iar punctul maxim a fost atins la ora 11 și 56 de minute.

Eclipsa solară parțială formându-se mai devreme lângă crucea de la Biserica Sf. Nicolae Făcătorul de Minuni, în Sofia, Bulgaria.



Eclipsa parțială poate fi văzută și deasupra la Stonehenge, Wiltshire, în această imagine.



Una dintre cele mai dramatice imagini ale eclipsei au venit din Svalbard, Norvegia, unde aceasta a culminat în jurul 10:12 GMT.



Această pată în partea de sus a imaginii este de fapt eclipsa, așa cum a putut fi văzută dintr-un avion ce zbura deasupra Insulelor Feroe, unul dintre locurile în care eclipsa a atins totalitatea.



Chiar și animalele au luat parte la acțiune. Proprietarul acestui câine din Regent Park, Londra, a decis să-l plimbe în condiții de siguranță în timpul eclipsei, oferindu-i ochelari de protecție.



Aceasta este o imagine a unui  avion care zboară de-a lungul eclipsei,  în Blackburn, Lancashire.



Iată eclipsa văzută deasupra insulelor Madeira din Portugalia.



O fi arătând ca luna, dar acesta este Soarele în timpul eclipsei parțiale. Această imagine a fost  făcută în Calton Hill, Edinburgh.



Această imagine cu elevi de la Școala Nailsea, din Bristol uitându-se la  eclipsă, a fost trimisă de Brian Powell, informează bbc.com.



Ei bine, acesta e un mod inedit de a vedea eclipsa! Sfatul este de a nu privi soarele direct - dar în loc de ochelari speciali, acest bărbat din Pristina, Kosovo, a decis să utilizeze o radiografie dentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău