Cultura, un mod de supraviețuire. Un sat spaniol rămas fără locuitori încearcă să reziste prin arta stradală

  • 04 August 2019 17:56
Cultura, un mod de supraviețuire. Un sat spaniol rămas fără locuitori încearcă să reziste prin arta stradală

Migrația locuitorilor de la sate la oraș afectează sute de localități rurale din Spania, care se străduiesc acum să supraviețuiască prin acțiuni culturale. Camporvin este un astfel de loc, în care se organizează un festival de artă stradală mai puțin obișnuit, transmite corespondentul TVR în Spania, Felix Damian.

Camporvin Arte este un festival de artă urbană care se organizează într-un sat cu 150 de locuitori.

Aceasta este a treia ediție, la care s-au prezentat 82 de solicitări de participare. Au fost acceptate 5 lucrări de la mai mulți artiști care vor să-și lase amprenta în astfel de locuri inedite pentru arta urbană.

Evenimentul cultural încearcă să denunțe depopularea masivă a satelor din Spania și să atragă turiști.

Aproape jumătate din localitățile din Spania au o densitate mai mică de 12,5 locuitori pe km pătrat, o medie foarte scăzută la nivel european.
Iată ce spune Lara Montoya, manager de proiect: "Noi vrem să aducem arta modernă în zonele rurale. Nu vrem să avem acces la cultură doar în orașe, ci și la sate".

Camprovin se poate mândri cu 15 fațade pictate, care atrag un număr tot mai semnificativ de turiști și care vor reuși să reanime o zonă afectată de scăderea numărului de locuitori.

Sursa: stiri.tvr.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău