Cultivarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru R. Moldova, susține ministrul Agriculturii

  • 16 Noiembrie 2021 10:52
Cultivarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru R. Moldova, susține ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a efectuat o vizită de lucru la fabricile de zahăr, pentru a analiza situația curentă din sector. Reprezentanții industriei de zahăr au informat oficialul despre provocările financiare, capacitățile de producție, cantitatea recoltată și calitatea materiei prime furnizată, transmite MOLDPRES.

„Atenția Ministerului Agriculturii este concentrată pe dezvoltarea industriei de zahăr, în scopul obținerii unei eficiențe sporite a activității economice desfășurate de întreprinderile din sector. Cultivarea și prelucrarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, motiv pentru care trebuie să sporim competitivitatea zahărului autohton atât pe piața internă, cât și pe cea externă”, a subliniat Viorel Gherciu, scrie sursa citată.

Conform datelor ministerului, în anul 2021, de pe cele 16,3 mii ha, se prognozează o recoltă globală de sfeclă de zahăr de circa 733,5 mii tone. Până în prezent au fost recoltate peste 50% din suprafețele însămânțate cu sfeclă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău