Cuba aprobă utilizarea de urgență a vaccinului său la copiii peste 2 ani aflați în convalescență după COVID-19

  • 08 Decembrie 2021 11:08
Cuba aprobă utilizarea de urgență a vaccinului său la copiii peste 2 ani aflați în convalescență după COVID-19

Cuba a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului său Soberana Plus pentru copiii cu vârste peste doi ani aflați în convalescență după COVID-19, a anunțat marți Autoritatea de reglementare a medicamentelor (Cecmed), în timp ce administrarea dozelor de supra-rapel a început săptămâna aceasta la Havana, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Soberana Plus a fost aprobat pentru "populația pediatrică aflată în convalescență după (infectarea cu) COVID-19 la două luni sau mai mult după boală", a declarat Cecmed într-un comunicat pe site-ul său, în care precizează că "vaccinul poate fi administrat oricărei persoane aflate în convalescență cu vârsta peste doi ani".

Cecmed a afirmat că aprobarea Soberana Plus pentru minorii în convalescență se bazează pe "rezultatele parțiale ale unui studiu clinic de fază I/II" la copiii și adolescenții care au contractat coronavirusul, "care a arătat că administrarea unei singure doze este sigură, și a furnizat dovezi ale potențialelor beneficii" pentru a proteja împotriva reinfectării cu COVID-19.

Același vaccin a fost aprobat în septembrie anul trecut pentru adulții peste 19 ani aflați în convalescență.

Totodată, vaccinarea cu cea de-a treia doză a început săptămâna aceasta în patru municipalități din Havana și se va desfășura în etape în toată țara, a informat luni ziarul Granma.

Imunizarea copiilor cu vârste între 2 și 18 ani a început în septembrie cu vaccinurile Soberana O2 și Abdala, cu scopul de permite elevilor să revină la școală în noiembrie imunizați cu trei doze.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, un total de 9,2 milioane de persoane și-au încheiat programul de vaccinare cu trei doze pe insula cu 11,2 milioane de locuitori.

Deși vaccinurile dezvoltate și produse în Cuba nu au fost încă recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății, insula a reușit să controleze și să depășească momentul cel mai critic al pandemiei, între iulie și septembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău