Cuba acuză SUA de obstrucționarea anchetei în cazul presupusului "atac acustic"

  • 27 Octombrie 2017 14:33
Cuba acuză SUA de obstrucționarea anchetei în cazul presupusului Ambasada SUA în Havana
Sursa: www.theguardian.com

Cuba a acuzat din nou SUA de obstrucționarea anchetei sale în cazul presupusului "atac acustic" împotriva diplomaților americani, afirmând că Washingtonul refuză anchetatorilor cubanezi acces la victime sau la dosarele lor medicale complete, relatează AFP.

Aceste atacuri misterioase despre care responsabilii americani presupun că ar fi putut fi efectuate cu ajutorul unor aparate acustice au afectat cel puțin 24 de persoane în cadrul Ambasadei SUA la Havana între sfârșitul anului 2016 și august 2017.

Persoanele afectate au suferit "migrene și stări de vomă", dar și "ușoare leziuni cerebrale de origine traumatică și o pierdere definitivă a auzului", potrivit unor surse diplomatice americane.

Drept răspuns, SUA și-au retras mai mult de jumătate din personalul lor diplomatic în Cuba, și-au suspendat activitățile consulare la Havana și au ordonat expulzarea a 15 diplomați cubanezi de pe teritoriul SUA, provocând o criză diplomatică între cele două țări.

Havana a protestat împotriva acestor măsuri "nejustificate", asigurând că își demonstrează buna credință, acceptând trei vizite ale anchetatorilor FBI în capitala cubaneză.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău