Ce manifestări vor avea loc la Chișinău cu prilejul împlinirii a 100 de ani de independență a Poloniei

  • 30 Octombrie 2018 16:03
Ce manifestări vor avea loc la Chișinău cu prilejul împlinirii a 100 de ani de independență a Poloniei

Ambsada Poloniei în Moldova va organiza în noiembrie la Chișinău un șir de acțiuni culturale dedicate împlinirii a 100 de ani de independență a Poloniei, notează INFOTAG.

Surse din cadrul Ambasadei au comunicat agenției INFOTAG că la Muzeul Național de Istorie va fi organizată expoziția "Josef Pilsudski - om de stat al Poloniei și al Europei". Expoziția reprezintă figura remarcabilă a acestui militar, om de stat și politician al Poloniei, primul șef al statului polonez renăscut, fondatorul armatei poloneze, mareșalul Poloniei.

În perioada 8-13 noiembrie, la cinematograful "Odeon" se va desfășura Festivalul Filmului Polonez. Programul festivalului cuprinde filme celebre premiate la Cannes și Karlovy Vary. În plus, unele dintre ele vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în Moldova.

Spectatorii vor putea viziona pelicule precum "Războiul rece", "Atacul de panică", "Cel mai rapid, cel mai puternic", "O noapte liniștită", care vor fi prezentate în original cu subtitrare în limba română. 

Intrarea la toate sesiunile este liberă.
 
Sursa: INFOTAG




 








 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău