Cu ocazia zilei de naștere a marelui poet, Grigore Vieru, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Lecturii

  • 14 Februarie 2023 11:33
Cu ocazia zilei de naștere a marelui poet, Grigore Vieru, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Lecturii

Poetul Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi, 14 februarie, 88 de ani de la naștere. Cu ocazia zilei de naștere a marelui poet, Grigore Vieru, în premieră, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Lecturii, transmite Radio Chișinău.

Uniunea Editorilor împreună cu Uniunea Scriitorilor organizează lecturi publice, prezentări de carte și  întâlniri cu cititori de toate vârstele.

Muzeul Național al Literaturii Române, sub înaltul patronaj al președintei Maia Sandu,  lansează Proiectul Național de Promovare a Lecturii: Cartea Deschisă.

La Biblioteca Națională vor  avea loc mai multe activități socio-culturale organizate cu scopul de a promova lectura și de a comemora creația lui Grigore Vieru: Clubul Literar Homo Aestheticus „Ziua Națională a Lecturii”, Salon Muzical „Poetul și Muzica”, o expoziție de documente în memoria lui Grigore Vieru „Maestru Adevărului și a Demnității”.

Tot astăzi, Centrul Pro-European de servicii organizează o sesiune de comunicări, prin care Biblioteca Națională a Rep. Moldova va partaja instituțiilor info-documentare publicații în sprijinul organizării primei ediții a Zilei Naționale a Lecturii. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu mai mulți scriitori, oameni de cultură, sub patronajul președinte RM, Maia Sandu.

La Universitatea de Stat a Moldovei se lansează prima antologie de poezie românească după 1945, având ca invitați speciali poeți și critici literari de peste Prut: Ana Blandiana, Ion Pop, Ion Mureșan, Adrian Popescu, Simona Popescu, Lucian Vasiliu.

Grigore Vieru a decedat pe 18 ianuarie 2009, în urma unui accident rutier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău