CU MINTEA DESCHISĂ | ”Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun!” va fi o adevărată misiune imposibilă pentru aproape jumătate din elevi de la 1 septembrie.

  • 13 August 2020 13:12
0%
00:00:00
00:00:00

Subiectul pe care îl abordăm astăzi, din păcate, este unul vechi și încă foarte actual în Republica Moldova. Să respecte regula ”Spălațivă cât mai des pe mâini cu apă și săpun!” va fi o adevărată misiune imposibilă pentru aproape jumătate din elevi de la 1 septembrie.

Încă în martie 2018, adolescenții de la Platforma copiilor au realizat un sondaj printre elevi și un raport care scotea la iveală problemele grave de igienă și sanitație din școli, inclusiv lipsa accesului la apă curentă și săpun. A urmat o circulară emisă de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării privind asigurarea condițiilor necesare, dar condițiile de igienă și sanitație din instituțiile școlare continuă să fie neconforme cu standardele minime ale Organizației Mondiale a Sănătății. Iar în februarie, Amnesty International Moldova a îanintată prim-ministrului o petiție, susținută de mai multe organizații și semnată de cca 4000 de persoane în care cerea asigurarea urgentă a condițiilor optime de igienă în școlile din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău