CU MINTEA DESCHISĂ | Ne place liniștea de la sat, dar nu putem renunța la dinamica din oraș. Despre armoniile și dezarmoniile trăite în cele două medii, cu Rusanda Alexandru Curcă

  • 17 Iulie 2020 14:21
0%
00:00:00
00:00:00

De când cu această pandemie observ că oamenii de pe la noi vorbesc tot mai mult și postează imagini cu frumusețile vieții de la țară. Fie că au rude pe acolo și pot merge în vizită sau chiar se gândesc serios la o casă cu curte întrun sat, de dorit, nu prea departe de capitală. Ne atrage liniștea satului, dar parcă nu am renunța de tot la dinamica și oportunitățile orașului.

Invitata mea de azi locuiește la țară de când e ea și în același timp e foarte bine ancorată în viața culturală și civică a orașului. E lucrător cultural, activistă în domeniul civic și ecologic și în Chișinău și în Hârtop, Cimișlia, comuna ei de baștină.

La țară are grijă de animale, de grădină, își gătește din produse eco, organizează campanii de salubrizare în sat, moderează un grup în care locuitorii dezbat problemele locale, depune petiții la primăria comunei, colectează fonduri pentru a crea un spațiu pentru evenimente culturale și de agrement în sat, organizează ateliere educative pentru copiii și profesorii din sat. Între timp se implică și la Chișinău în unele activități.

Despre armoniile și dezarmoniile vieții la sat și la oraș povestim azi, cu mintea deschisă, cu Rusanda Alexandru Curcă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău