Cu minte deschisă | Platforma copiilor, despre respectarea drepturilor copiilor la opinie în școală

  • 05 Decembrie 2019 13:24
0%
00:00:00
00:00:00

Investim multă energie, resurse pentru a ne educa și îngriji copiii la nivel de familie, școală, comunitate, țară. Și o facem cu bună intenție și responsabilitate (poate nu întotdeauna cu suficientă cunoaștere).

În tot acest proces de educare din familie și până la nivel de politici de stat, în ce măsură, pentru noi ca adulți grijulii, contează opinia copiilor? Ar trebui să-i întrebăm și pe ei despre ce fel de grijă au nevoie? Despre cum ar vrea ei să arate educația lor?

Care e părerea lor despre ceea ce le oferim? Ce i-am învăța pe copiii noștri, ce valori le-am transmite și ce abilități le-am forma dacă am consulta opinia lor față de procesele care îi privesc? Ce ni s-ar întâmpla nouă tuturor dacă am renunța la autoritatea lui ”eu știu mai bine” indiferent de rolul pe care îl avem în educație?

Adolescentele și adolescenții din Platforma copiilor au realizat un studiu despre dreptul la opinie, așa cum este învățat și practicat la școală. Despre situația reală privind respectarea dreptului la opinie în școli povestim azi cu mintea deschisă cu trei dintre membrele platformei, Aisu Isacov, @Dana Belinschi și Felicia Istrati.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău