Cu epigramistul Gheorghe Bâlici despre lucruri foarte serioase

  • 11 Mai 2012 10:55
Cu epigramistul Gheorghe Bâlici despre lucruri foarte serioase

Scriitorul Gheorghe Bâlici se manifestă pe un segment al literaturii, unde râsul e luat foarte în serios. Dar nu despre acestea e dialogul poetului Iulian Filip cu invitatul său.

Scriitorul Gheorghe Bâlici se manifestă pe un segment al literaturii, unde râsul e luat foarte în serios. Dar nu despre acestea e dialogul poetului Iulian Filip cu invitatul său. Și nici momentul poetic nu e din epigrame (deși în dialog epigramele își fac loc în modul cel mai agresiv).

Prins în calendarul festivalurilor epigramei românești, care se întâmplă în mai multe centre culturale din spațiul românesc, epigramistul Gheorghe Bâlici are ocazia excepțională să-l observe de foarte aproape pe seriosul academician Mihai Cimpoi, care... ce treabă are între epigramiști?

Se încearcă un portret din mers a academicianului, cei doi poeți ajungând la delicatul motiv al prețuirii scriitorilor îndeosebi după moarte ori la aniversări mai rotunde (ocazii înrudite, la care se vorbește de bine). Ce ar fi de făcut? În felul acesta se ajunge la Conferința de la Academie, consacrată poetului, savantului și parlamentarului Ion Vatamanu, de unde, pentru emisiunea Căile Cărții, vorbește poetul Nicolae Dabija.

Spre diferite cărți bune se întredeschid cele câteva porți, unde le-a fost vorba scriitorilor de la Căile Cărții. Pe care o deschideți mai larg?

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău