Cu ce avere intră Alexandru Musteață în mandatul de director al SIS (revista presei)

  • 05 Iunie 2022 10:40
Cu ce avere intră Alexandru Musteață în mandatul de director al SIS (revista presei)

Revista presei - 5 iunie 2022.

Portalul Realitatea.md publică declarația pe venituri a proaspătului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteață. Sursa citată notează că acesta a declarat o avere modestă pentru 2021. Oficialul a obținut de la CEC un salariu de 111.188 de lei; Cancelaria de Stat l-a remunerat cu 46.565 de lei, iar 350 de euro i-a obținut din servicii de consultanță. Musteața a indicat o bursă de 9840 de euro pe care a obținut-o de la Colegiu Europei. Musteață mai indică un apartament de 44 m.p. în valoare de peste 264 de mii de lei și o mașină „Renault Laguna”, evaluată la 81 de mii de lei.

Euronews citează declarațiile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la recentul summit anual GLOBSEC 2022 de la Bratislava, potrivit cărora „nu vor exista scurtături pentru aderarea la Uniunea Europeană.” Euronews amintește că, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, statele membre ale UE dezbat cererea Kievului de a accelera procedurii de aderare la blocul comunitar, dar von der Leyn afirmă că „nu există niciun fel de carte câștigătoare, care să accelereze procesul – acest lucru depinde de țara în sine și de sprijinul nostru.”

Portalul Anticoruptie.md scrie că cele trei dosare penale pe numele lui Veaceslav Platon din gestiunea Judecătoriei Chișinău bat pasul pe loc. Chiar dacă magistrații au programat zeci de ședințe, după anunțarea lui Platon în urmărire generală niciuna din ele nu a avut loc, cu excepția unei ședințe care s-a limitat la înaintarea cereririlor din partea apărării. Motivele amânării ședințelor în dosarele Platon, potrivit sursei citate, s-au datora neprezentării părților la proces, în special a inculpatului și apărătorilor săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău