Cu ce avere a plecat Viorel Morari de la Procuratura Anticorupție (TV8)

  • 05 Mai 2019 12:49
Cu ce avere a plecat Viorel Morari de la Procuratura Anticorupție (TV8)

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, care a demisionat recent, a declarat pentru anul 2018 salariu în sumă de peste 368 de mii de lei, ceea ce ar constitui peste 30 de mii de lei lunar.

În plus, fostul procuror-șef a primit indemnizații atât de la CNAS (71 689 de lei), cât și de la Direcția Asigurări Sociale Vaslui, România în sumă de 3600 de roni sau circa 15 mii de lei, menționează TV8.

De asemenea, Viorel Morari declară un apartament de 99 de metri pătrați pentru care spune că are un contract de locațiune și două automobile Skoda Superb unul fabricat în 2008 și unul în 2018, ambele cu valoarea declarată 0 lei.

Fostul procuror-șef mai declară șapte conturi bancare în lei, roni și euro. Pe unul dintre ele declară peste 7 mii de euro, iar pe altul peste 117 de mii de lei. Viorel Morari mai declară două datorii de 15 mii de dolari și de 15 mii de euro.

Viorel Morari a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, acesta a depus cererea încă săptămâna trecută. Reprezentanți Procuraturii Anticorupție afirmă că în prezent Morari se află în concediu.

Recent, în presă au apărut informații precum că Viorel Morari ar fi fost implicat într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”. Atunci, PA a emis un comunicat în care afirma că scopul acestor materiale este de a denigra imaginea instituției.

La mijlocul lunii aprilie, după ce informațiile date deja apăruseră în presă, Viorel Morari i-a expediat și procurorului general Eduard Harunjen o scrisoare, prin care a solicitat inițierea unei verificări la acest subiect, de către Inspecția procurorilor.

Viorel Morari a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pe 26 aprilie 2016

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău