Cu 88 de ani în urmă, la Radiodifuziunea Română era difuzată în premieră emisiunea „Ora copiilor”

  • 12 Ianuarie 2017 11:51
Cu 88 de ani în urmă, la Radiodifuziunea Română era difuzată în premieră emisiunea „Ora copiilor”

1929– La Radio România este lansată prima emisiune „Ora copiilor”. 

Aceasta a fost o emisiune radiofonică pentru copiii din ciclul primar care a debutat în această zi și care se transmitea în fiecare joi. Realizatoarea emisiunii, scriitoarea Titela Haque căreia i se mai spunea și „Tanti Radio”, era și prezentatoarea care anunța programul ce cuprindea povești din literatura română și universală, prezentate ascultătorilor prin intermediul unor mici piese radiofonice, scrie radioromaniacultural.ro.

Copiii repetau pentru piesele care urmau să fie difuzate, în ziua emisiunii crainica anunța tema, iar copiii interpretau piesetele în direct. În afara poveștilor erau prezentate și teme legate de viața școlară a elevilor sau de istoria și folclorul românesc. Legătura cu publicul era menținută prin poșta radio, rubrică în care se dădeau răspunsuri la scrisori. Toate scrisorile aveau parte de răspuns.

„Bine v-am găsit dragii mei nepoței… iaca am venit și eu pe unda nevăzută… m-auziți bine?… așa, acum stați cuminți și ascultați povestea ce am să vă spun. Dar… creion și hârtie ați pregătit? Da? Atunci bine căci la finalul povestei, așa cum vă place vouă, am să vă dau și o ghicitoare, așa cum vă place vouă, am făcut-o înadins pentru voi… ei, dar acum să încep povestea…”. 

Iată câteva din piesele difuzate în cadrul Orei copiilor:  Legenda Babei Dochia, Paștile-n sat, Chipuri din cărți, Punguța cu doi bani, Greierele și furnica, Poveste de toamnă, Puiul, Prințul fericit, Hänsel și Gretel, Cireșica fata de împărat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău