CSP ignoră propunerea Comisiei speciale și admite la interviul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție patru candidați

  • 30 Mai 2022 15:41
CSP ignoră propunerea Comisiei speciale și admite la interviul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție patru candidați

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), a fost examinat subiectul privind admisibilitatea procedurilor de preselecție a candidaților la funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit hotărârii adoptate, citată de Bizlaw.md, s-a luat act de dosarele de concurs și s-a decis că la proba interviului în fața CSP urmează a fi admiși următorii candidați:

  • Adrian Bordianu;
  • Victor Brînză;
  • Veronica Dragalin;
  • Octavian Iachimovschi;

De asemenea, CSP a stabilit că interviurile se vor desfășura în data de 7 iunie (ora și formatul acestora vor fi comunicate suplimentar, după precizarea aspectelor organizatorice).

Anterior, CSP a anunțat că potrivit deciziei Comisiei speciale  de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție a fost preselectată Veronica Dragalin în calitate de candidată în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

CSP precizează că procedura de selecție a candidatului la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție se realizează în temeiul art. 251 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură și cuprinde două etape :

  • preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de Consiliul Superior al Procurorilor;
  • selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău