CSP anunță un nou concurs pentru funcția de procuror general

  • 15 Aprilie 10:36
CSP anunță un nou concurs pentru funcția de procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor urmează să inițieze astăzi un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general după anularea concursului de acum o lună când un membru CSP l-a depunctat nemotivat pe unul dintre pretendenți, transmite Radio Chișinău

De asemenea, la ședința anunțată pentru ora 14.00, CSP urmează să decidă în privința propunerii de modificare a Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la șefia Procuraturii Generale.

La 28 februarie, CSP a decis anularea concursului după ce membra Consiliului, Olesea Vârlan, l-a depunctat pe unul dintre candidați, susținând însă că a fost o eroare. Ulterior ea și-a dat demisia din CSP. Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a anunțat că este pornită o anchetă pentru a investiga dacă a fost vorba de o greșeală sau de un abuz.

Amintim că fostul procuror general Alexandru Stoianoglo a fost suspendat în octombrie 2021, iar în septembrie anul trecut a fost eliberat din funcție, în temeiul deciziei CSP privind activitatea sa nesatisfăcătoare în fruntea instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău