CSP a respins demersul ministrului Justiției Sergiu Litvinenco de sistare a concursului pentru alegerea procurorului-șef al PCCOCS

  • 31 Ianuarie 2023 15:44
CSP a respins demersul ministrului Justiției Sergiu Litvinenco de sistare a concursului pentru alegerea procurorului-șef al PCCOCS

Consiliul Superior al Magistraturii (CSP) a respins astăzi demersul ministrului Justiției Sergiu Litvinenco de sistare a concursului pentru alegerea procurorului-șef al PCCOCS.

Ministrul și-a motivat cererea, în ședința CSP, prin faptul că ar plana unele suspiciuni legate de organizarea procesului de preselecție ca urmare a mai multor contestații aferente procedurilor de organizare a concursului.

Măsura este necesară și rezonabilă pentru consolidarea încrederii în instituția CSP, dar și în procuratura Rep. Moldova, a menționat în motivarea sa ministrul Sergiu Litvinenco.

În ședința de astăzi a fost audiat și Iulian Groza, membru în Comisia de preselecție a candidaților la șefia PCCOCS, care a sesizat CSP pe motiv că ar fi fost suspus unor intimidări și presiuni cu scopul de a influența rezultatele concursului.

O nouă ședință a CSP este programată pentru mâine, 1 februarie, când ar urma să aibă loc etapa interviului la care au fost admiși trei candidați: Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu.

Eugen Rurac, unul dintre pretendenți, a cerut excluderea lui Iulian Groza din Comisia de concurs pe motiv că nu ar avea experiența indicată și nu ar întruni condițiile legale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău