CSP a decis să prelungească mandatul procurorului Anticorupție Victor Furtună, pentru a examina o sesizare pe numele lui Alexandr Stoianoglo

  • 05 August 2022 12:43
CSP a decis să prelungească mandatul procurorului Anticorupție Victor Furtună, pentru a examina o sesizare pe numele lui Alexandr Stoianoglo

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință. Printre subiectele care s-au regăsit pe ordinea de zi a fost și sesizarea procurorului Victor Furtuna privind pretinsele acțiuni ilegale ale Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, subiect care a fost examinat în ședință cu ușile închise.

Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât să prelungească mandatul procurorului Anticorupție Victor Furtună, pentru a examina o sesizare pe numele lui Alexandr Stoianoglo, care ar deține un apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați. Contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului, pe numele fiicei sale, a fost făcut în 2015 când tânără avea doar 19 ani iar veniturile legale obținute de ea în acel an fiind de doar 400 de lei, potrivit presei.

CSP l-a desemnat, la începutul lunii octombrie anul trecut, pe procurorul anticorupție Victor Furtună să investigheze acuzațiile aduse de deputatul Lilian Carp la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Parlamentarul a depus o sesizare la CSP în care îl acuza pe procurorul general de corupție și abuz în serviciu.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție  în toamna anului trecut, fiind cercetat pentru abuz în serviciu, corupție, fals în declarații, depășirea atribuțiilor. El este cercetat în regim de „eliberare provizorie sub regim judiciar”.

Stoianoglo respinge toate învinuirile și susține că ar fi victima „răzbunării” Maiei Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău