CSM va examina astăzi candidaturile pentru funcțiile vacante de judecător. Cea mai solicitată, Judecătoria Strășeni

  • 24 Ianuarie 2017 08:08
CSM va examina astăzi candidaturile pentru funcțiile vacante de judecător. Cea mai solicitată, Judecătoria Strășeni

Consiliul Superior al Magistraturii va examina, în ședința de astăzi, candidaturile pentru funcțiile vacante de judecător de la opt instanțe de fond. Cele mai multe locuri libere sunt la judecătoriile Orhei și Hâncești (sediul la Ialoveni), câte 4 și, respectiv, 3 locuri vacante. În instanțele Căușeni (sediul la Căușeni), Strășeni (sediul Călărași), Cimișlia (sediul la Cimișlia), Bălți (sediul la Fălești), Drochia (sediul la Glodeni) și Edineț (sediul Dondușeni) sunt dispobinile câte un loc de magistrat.

Pentru a-și spori șansele de a ajunge judecători, unii candidați au depus dosarele la mai multe instanțe. De exemplu, Eugen Popovici a aplicat la toate cele opt judecătorii, iar Dumitru Cherdivară – la patru, relatează BizLaw.md

Cele mai solicitate locuri de judecător sunt la Strășeni, unde pentru o funcție vacantă au depus dosarele șapte persoane. Și la Bălți numărul solicitanților este mare. Din cei cinci candidați, CSM urmează să selecteze doar unul. Urmează Hâncești, cu câte patru candidați pentru un loc. În total, pentru cele patru funcții vacante au depus dosarele 13 pretendenți.

Tot la ședința de mâine, membrii CSM urmează să aleagă președinte la Judecătoria Comrat și vicepreșdinte la Judecătoria Strășeni. În ambele cazuri au aplicat doar câte un magistrat. De asemenea, va fi anunțat concurs pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea de Apel Bălți (1 post), Curtea de Apel Comrat (1 post) și Curtea de Apel Cahul (1 post).

Amintim că, săptămâna trecută, CSM a selectat 27 de candidați la funcția de magistrat la Judecătoria Chișinău. Aceștia urmează să fie numiți în funcție de șeful statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău