CSM încearcă din nou să se întrunească

  • 04 Septembrie 2021 12:49
CSM încearcă din nou să se întrunească

Consiliul Superior al Magistraturii încearcă din nou să se convoace. Ședințe nu au mai avut loc de la mijloc de iunie, iar ultima tentativă, din august, a eșuat din cauza lipsei de cvorum. O nouă ședință a fost fixată pentru marți, 7 septembrie, transmite IPN.

Deși pe ordinea de zi a ședinței din 17 august figurau 44 de chestiuni, pe ordinea de zi a ședinței din 7 septembrie au fost incluse doar 19 chestiuni. Primele trei se referă la cererile de demisie ale judecătorului Ion Muruianu, de la Curtea de Apel Chișinău, judecătorului Oleg Ciumaș, de la Judecătoria Bălți, și judecătorului Mihail Macar, de la Judecătoria Hâncești.

Consiliul Superior al Magistraturii nu s-a mai convocat în ședință din data de 15 iunie. Ultima tentativă de a se întruni, după două luni de pauză, a fost pe data de 17 august, însă ședința a fost contramandată din lipsă de cvorum. Purtătorul de cuvânt al CSM, Valeria Plămădeală, declara că unii membri sunt în concediu de odihnă anual și nu se poate asigura cvorum.

CSM nu a desfășurat concursul pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională, funcție rămasă vacantă la sfârșitul lunii ianuarie. Termenul de depunere a dosarelor a expirat încă pe 12 august, iar în concurs s-au înscris 11 pretendenți la funcția de judecător constituțional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău